Stefan och Mirelle

Stefan med sin första egna häst Mirelle

Jag är född och uppvuxen i Lysekil. och började rida i 10 årsåldern på shettisen ”Pålle” som jag och mina syskon hade tillsammans. Jag tillbringade mycket tid på Lysekils Ponnyklubb under min uppväxt. Först som skötare och lektionsryttare och senare som instruktör.

Efter gymnasiet gick jag förberedande ridinstruktionskurs, sedan RIK-kurs på Strömsholm. Därefter fick jag jobb på Alingsås Ridklubb och köpte min första egna häst, Mirelle, som jag tävlade med i hoppning, dressyr och fälttävlan. Efter 1 år på ridskolan i Alingsås var det dags för lumpen och då K1 i Stockholm med den beridna högvakten bl.a.

Direkt efter lumpen flyttade jag till Göteborg och började som instruktör på Göteborgs Ridhus. Här hittade jag hästen Jingo som blev starten för mitt stora dressyrintresse. På GFRK undervisade jag både hopp- och dressyrgrupper på olika nivåer. Jag hade sedan ett ”mellanspel” där jag utbildade mig till grundskollärare och arbetade som lärare en kortare period innan hästarna tog över igen. Jag gick tränarutbildning och åkte till Jonny Hilberath i Tyskland och arbetade i ett år. Jag driver nu ett eget företag på Marcusa gård i Varberg med hästförädling och dressyrträning för ryttare med egna hästar. 

Stefan och familjens shettis "Pålle".


Träning hemma på Marcusa gård